La casa

La casa

La nostra pallera totalment equipada i reformada farà que gaudiu i no oblideu la vostra estada

Història de la casa

La masia de Mores està formada per un conjunt d’edificacions. L’edifici principal, altrament anomenat, la casa pairal, data del segle XII. A la planta baixa, s’hi poden trobar murs de pedra, on s’observen antics arcs de mig punt paredats i murs construïts amb aparell d'”opus spicatum” de cronologia clarament medieval.

La casa presenta, però, construccions posteriors, aquesta heterogeneïtat es deu a les continuades fases constructives i evolutives de la masia, fruit del seu ús al llarg del temps. Adossada a la casa principal, hi trobem la capella de Santa Rita, i per últim, un conjunt d’annexos (la pallera i els coberts dels animals), en un dels quals s’ha dut a terme la rehabilitació integral per tal d’exercir el turisme rural.

Història de la casa
Història de la casa
La nostra història

La nostra història

Nosaltres som la Paula i el Joan, pares de l’Arnau i la Rita. Sempre hem valorat el potencial del nostre territori, un entorn verge, tranquil i ple d’encant. Des de sempre hem estat molt vinculats amb el turisme rural, ja que la família porta més de 25 anys dedicada al sector, fet que ens va fer emprendre aquest bonic projecte.

Mores Turisme Rural es va iniciar amb les obres a principis del 2023. Aquestes, van consistir en fer una reforma integral de l’estructura de la pallera, havent d’esgarrapar la pedra per arribar a la cota, riostrant i refent tota l’estructura de la teulada, regruixant parets, entre moltes d’altres coses. Sempre tenint en compte, però, l’estructura originària de la casa, tot preservant els tres grans pilars que la sostenen, mantenint les llates i bigues de la teulada i dels sostres, refent les parets de pedra i mostrant parts de les parets de tàpia (metodologia de construcció molt antiga). Fins i tot, s’hi han afegit trets característics de l’arquitectura prepirinenca, com ara la construcció d’una eixida de fusta a la façana principal de la casa. Tot plegat fa que el resultat final sigui una casa totalment habilitada, amb òptimes condicions de confort, però sense allunyar-se de la fisonomia arquitectònica original, la qual cosa aporta un atractiu afegit.

Espais de la casa

A la primera planta trobem una sala d’estar, menjador i cuina, tot diàfan, i la primera habitació amb bany privat (habilitada per a PMR). També una gran balconada de fusta amb vistes immillorables. En la planta baixa, trobem les cinc habitacions restants amb els seus banys privats, totes elles equipades amb grans armaris per a fer de l’estància uns dies perfectes. Cadascuna de les habitacions de la planta baixa té accés directe a l’exterior on hi ha la zona comuna, el parc infantil, la piscina, la sala de jocs i el rebost, fet que fa que sigui molt atractiu per a l’hoste poder sortir en aquests espais amb total independència i tranquil·litat, així com gaudir de la comoditat que això li concedeix.

Serveis

Capacitat per a 16p. Capacitat per a 16p.
6 habitacions 6 habitacions
7 banys 7 banys
Terrassa Terrassa
Llar de foc Llar de foc
Assecador de cabell Assecador de cabell
Estris de neteja Estris de neteja
Roba de llit Roba de llit
Tovalloles de bany Tovalloles de bany
Cal·lefacció Cal·lefacció
Microones Microones
Rentavaixelles Rentavaixelles
Rentadora Rentadora
TV TV
Wifi Wifi
Piscina Piscina
Barbacoa Barbacoa
Es permeten animals de companyia Es permeten animals de companyia
Ping-pong Ping-pong
Parc infantil Parc infantil
Recepció 24h Recepció 24h
PMR PMR

Neteja periòdica i canvi de roba de llit i de bany durant l’estada inclosos en el preu.
Servei de bugaderia a disposició dels usuaris.
Servei de recepció 24 hores.
Venda de productes alimentaris en l’establiment de turisme rural.

Ubicació de la casa

La masia de Mores se situa al terme municipal d’Odèn, a uns 30 minuts de Solsona, al nord del Solsonès. Es troba totalment aïllada geogràficament i immersa dins de frondosos boscos d’alzinars i pinedes. Hi abunda fauna salvatge, com cabirols, senglars, llebres, guineus, perdius, etc., a més de l’activitat ramadera de vaques de pastura ecològica que la família gestiona des de fa molts anys i les arnes d’abelles que ens abasteixen de mel de producció pròpia durant tot l’any. Per últim, cal destacar que, degut a les característiques que presenta la finca, s’hi pot trobar tòfona silvestre, fet que va portar a la família emprendre un projecte de plantacions d’alzines tofoneres.