Entorn

Entorn

Despertar entre muntanyes

L’entorn on ens ubiquem és la comarca del Solsonès, indret típicament rural que ofereix diverses activitats per gaudir durant l’estada a la casa.

Els hostes poden fer multitud de rutes, tant a peu com en bici, per corriols, camins de la pròpia finca o antics camins de desembosc que ofereixen la possibilitat de teixir una xarxa intercomunicada dins la zona.

Durant les èpoques d’estiu, a uns 20 minuts de la casa, trobem el riu de la Ribera Salada, un indret idíl·lic per poder-se refrescar en plena naturalesa i fer una jornada de riu.

Pel que fa a la tardor, la finca presenta unes molt bones característiques perquè hi neixin tot tipus de bolets on els més aficionats podran gaudir d’aquesta activitat ben a prop de la casa.

La temporada d’hivern, es podrà viure en primera línia, ja que hi ha dies que la neu tenyeix tot el paisatge de blanc. Per tal de poder disfrutar d’aquests dies, tenim l’estació d’esquí alpí del Port del Compte a uns 40 minuts i l’estació de Tuixent-La Vansa a una hora.

També, el Zoo dels Pirineus, a uns 30 minuts, és una gran opció per a passar un dia diferent, on petits i grans podran acariciar i alimentar alguns animals salvatges i aprendre sobre la protecció de la natura. Pels amants dels dinosaures, a Coll de Nargó, a uns 35 minuts, podran gaudir d’una fantàstica exposició.

Per últim, a 30 minuts de la casa, trobem la ciutat de Solsona, tota ella plena d’història i racons màgics, on podem visitar i perdre’ns pel seus ben conservats carrerons del nucli antic i gaudir dels típics productes que ens ofereixen les petites botigues que hi trobem.

Sostenibilitat rural

Sostenibilitat rural

Per tal de conservar i tenir un bon ús de la naturalesa, a la finca s’hi du a terme una gestió forestal sostenible. Aquesta estratègia permet mantenir i millorar els valors econòmics, socials i ambientals dels boscos, a la vegada que també els permet dotar de resistència i reduir la seva vulnerabilitat enfront dels incendis forestals, així com proporcionar més pastura a les vaques en extensiu que hi pasturen.

A més a més, la finca de Mores, som una casa 100% autosuficient i sostenible energèticament, ja que disposem d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques dimensionada per a cobrir la despesa energètica, eliminant així la dependència exterior i fent del nostre projecte una variant encara més atractiva i amb una vessant més sostenible.